SC logo transparens

Problémamegoldás

“Nincs nagyobb öröm annál, mint amikor egy probléma megoldása hirtelen föltárul.”
Daniel Keyes

Mióta az eszemet tudom, valahogy másként látom a dolgokat, így gyakran megoldhatatlannak látszó problémákra is gyorsan tudok többféle és jó megoldásokat találni.
Ezekből az ötletekből képes vagyok kiválasztani az adott szituációban a legmegfelelőbbet, természetesen figyelmebe véve az Embert, aki a középpontban áll.
Hozzá tudok segíteni másokat ahhoz, hogy velük együttgondolkodva mindig megtaláljuk az adott helyzetben a legjobb megoldást.
Egyéni módszerekkel dolgozom, amelyeket mindig gondos feltérképezés előz meg. Ennek részét képezi a mélyinterjú épp úgy, mint a helyzet megismerése – amennyiben több szereplő is érintett, akkor az adott személyekkel való interjúk is.
A státusz felvétele után megnézzük, hogy honnan – hova szeretnénk eljutni.
Ezt követően megtaláljuk hozzá a legjobb utat, majd vállalom, hogy ezen az úton végig kísérem Önt, Önöket.
Akkor vagyok elégedett a munkámmal, amennyiben az Ön elképzeléseit nem csak teljesíteni tudom, hanem képes vagyok azt felülmúlni. Büszke vagyok arra, hogy ez eddig még mindig sikerült.

“Híres” mondatok a praxisomból:
– Hatvan millió Forintból lehetetlen E-learninget bevezetni egy ekkora cégnél –> Ötvennyolc millió Forintból vezettük be, tökéletesen tartva a projekt minden határidejét 🙂
– Egy kapcsolatot lehetetlen úgy helyrehozni, hogy csak az egyik féllel foglalkozunk –> A kapcsolat azóta is tökéletesen működik 🙂
– Lehetetlen két embernek négy napot eltölteni Párizsban programokkal, minden költséggel együtt százötvenezer Forintból –> Fantasztikus négy napot töltöttek ott 🙂

ILYEN KELL?
🙂

Ügyfeleim mondták:

A közös tréningről csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni. Bár maga a terület az én érdeklődésemtől alapvetően távol állt, a „foglalkozás” felépítése és tartalma is hamar megfogott. Nagyon érdekes tudományosan levezetve meglátni, miért olyanok az emberek, amilyenek, valamint, hogy kit milyen motivációk mozgatnak. Az anyag felépítése, az elméleti és a gyakorlati részek aránya szerintem jól el van találva, nem éreztem sem száraznak, sem lassúnak a tréning lefolyását. Az anyag intenzív, alaposan megdolgoztatja az embert, estére rendesen elfáradtam tőle. Nekem a tréning sokat segített a felmerült konkrét probléma megértésében, illetve a kialakult konfliktus racionális kezelésében. Mariann mind a szakmailag rendkívül felkészült, mind az emberi hozzáállása példaértékű.
Az elhangzottakat igyekszem a gyakorlatban is alkalmazni, többször is megfigyeltem magamon, hogy amikor új emberekkel találkozok, megpróbálom őket besorolni, és a kommunikációmat ennek megfelelően kialakítani. Életemnek egy nagyon nehéz szakaszában nyílt lehetőségem a tréningen részt venni, és – bár eleinte szkeptikus voltam az egésszel kapcsolatban – nem bántam meg, hogy részt vehettem a tanfolyamon és nem érzem elfecsérelt időnek a közös munkára fordított 3 napot.

Arató Tamás
IT szakember

Shopping Basket
hu_HU